Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

District 9 | AXN

2014.07.21. 21:17 MinDig TV Extra


Műsoron: augusztus 09-én, szombaton, 21:00-tól

Neill Blomkamp dél-afrikai író/rendező a District 9 című alkotásával filmtörténetet írt. Az alig 30 millió dolláros költségvetésből készült új-zélandi/dél-afrikai koprodukció néhány hónap alatt meghódította az egész világot. Hogy miért? Az AXN-en augusztusban mindenre választ kapunk.

district.jpg

A District 9 kis költségvetésének és Neill Blomkamp rendező kreativitásának köszönhetően áldokumentumfilm, vagyis bővelkedik a kézikamerás megoldásokban.  Erre utal a kamera-mozgás, a filmet meghatározó narráció és az interjúalanyok megszólaltatása.

A képi megjelenítés is hű ehhez: minden nagyon reálisnak tűnik, nincs semmi, ami a valóságtól eltérne. Eltekintve az űrlényektől. Mert űrlények, azok vannak benne szép számmal. A komoly társadalomkritikát sem nélkülöző történet (az űrlényekkel való bánásmód az egykori apartheid-től szenvedő fekete lakosságot jeleníti meg) Dél-Afrikában játszódik, Johannesburg városában, ahol mintegy húsz éve egy űrhajó jelent meg a város felett. Az űrhajó fedélzetén egymillió, két lábon járó, furcsa, rákszerű lényt találtak. A hatóságok egy menekülttábornak nevezett nyomortelepre költöztették az éhező földönkívülieket. Ez a District 9, vagyis a kilencedik kerület. A helyiekben az évek során egyre mélyebb gyűlölet ébred az idegene iránt, úgy érzik, nem tudnak és nem is akarnak dolgozni, és meg sem próbálnak beilleszkedni. A helyzet megoldásával az MNU (Multinational United) nevű kereskedelmi-katonai szervezetet bízzák meg, akik azon nyomban meg is kezdik az űrlények áttelepítését egy koncentrációs táborba, ahol „remek körülmények” várják őket…




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi AXN MinDig TV Extra District 9

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr726530545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása