Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A Discovery Channel élőben közvetíti Nik Wallenda legújabb rekordkísérletét!

2014.10.31. 08:32 MinDig TV Extra


KÖTÉLTÁNC A FELHŐKARCOLÓK KÖZÖTT

A Discovery Channel magyar idő szerint november 3-án, hétfőn hajnali 1 órakor, világszerte több mint 220 országban közvetíti élőben, ahogy biztosítókötél és biztonsági háló nélkül megkísérel átkelni két felhőkarcoló között, az ötven emelet magasan kifeszített drótkötélen. Ráadásul az akrobata a kitűzött kötéltánc egy részét bekötött szemmel tervezi végrehajtani.

Nik Wallenda

Nik Wallenda, a drótkötél királya visszatér! Tavaly elsőként kelt át a Grand Canyon felett, ezúttal pedig a szelek városában, Chicagóban készül újabb hajmeresztő mutatványra.

A 35 éves Nik Wallenda elmondása szerint folyamatos lelki és fizikai kihívásokat keres, rekordkísérletein keresztül szeretné inspirálni az embereket és megmutatni, hogy a lehetetlen nem elérhetetlen, ha igazán akarjuk. „Ez a kísérlet nagy álmom, és jó ideje készülök már rá” – mondta a világhírű akrobata.

2013-ban Nik a Grand Canyont hódította meg, ez alkalommal pedig Chicagót, a szelek városát veszi célba, hogy megkísérelje pályafutása legmerészebb kötéltáncát – mindezt a legendás Wallenda család hagyományait követve: biztosítókötél és biztonsági háló nélkül. Mi több, az átkelés egy részét bekötött szemmel fogja végrehajtani.

2013 júniusában számos korábbi rekord felállítását követően, Nik Wallenda ismét bizonyított: ő lett az első ember, aki valaha is sikeresen haladt át kifeszített drótkötélen a Grand Canyon felett. A Discovery Channel élő közvetítése akkor nézettségi rekordot döntött: 13 millió néző izgult másodpercről másodpercre Wallendáért. Ezzel a műsor a Discovery legnézettebb élő eseménye lett.  A Kötéltánc a Grand Canyon felett nemrég elnyerte az Interactive Emmy® díjat is azzal, hogy a rekordkísérletről percről percre, több felületen egy időben, folyamatosan számolt be.
„Nagyon izgalmas, hogy a Grand Canyon természet közeli helyszíne után városi környezetében folytatja Nik a rekordkísérleteinek sorát. Chicago egy ikonikus amerikai város, ahol számos extrém körülmény és kihívás áll majd fenn, melyeket Niknek le kell győznie” – mondta Marjorie Kaplan (Group President, Discovery Channel, TLC, Animal Planet).

Az átkelés első felében Wallenda több mint két háztömbnyi távot fog megtenni 50 emelet magasan a Chicago folyó felett, a Marina City Towers kettős toronyépület nyugati tornyától a Leo Burnett felhőkarcolóig. Ez a séta nem csak a legmagasabban végrehajtott felhőkarcolók közötti kötéltánc lesz a Wallenda család történetében, hanem a legmeredekebb séta is, ugyanis a drótkötél egy 15 fokos emelkedőnek megfelelő szögben lesz kifeszítve. A légi séta második felét a Marina City Towers nyugati és keleti tornya között Nik bekötött szemmel fogja megtenni.
A rekordkísérlethez kapcsolódóan több tucat kamera áll majd készenlétben a városban és helikoptereken, hogy Nik két részben végrehajtott hajmeresztő rekordkísérletének egyetlen másodpercéről se maradjon le senki. Wallenda nem kisebb cél tűzött ki maga elé, mint, hogy Chicago egyik legszelesebb részében, megjósolhatatlan időjárási viszonyok között, megszámlálhatatlanul sok akadály közepette indul neki a rekordkísérletnek.

„Ez lesz a pályafutásom legnagyobb kihívást jelentő kötéltánca” – mondta Wallenda – „Nem is találhattam volna megfelelőbb várost helyszínnek. Nagyon kedves emlékek kötnek Chicagóhoz és a Midwest épületeihez, sokszor léptem fel itt a családommal. A drótkötél-sétának mind a két részében eddig soha nem tapasztalt kihívásokkal fogok találkozni. Nagyon komoly fizikai erőre és hihetetlenül pontos és erős koncentrációra lesz szükségem, hogy teljesíthessem ezt a sétát. Elmondhatatlanul izgatott vagyok, hogy megmutathatom a világnak mi minden érhető el, ha az ember igazán akarja, mindig követni kell az álmainkat, sosem szabad feladni őket.”


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kötéltánc Discovery Channel MinDig TV Extra Nik Wallenda

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr756850239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása