Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Reptéróriás: Dubai

2014.11.12. 10:38 MinDig TV Extra


Kígyók egy repülőgépen, eltűnt utasok, gigantikus drogfogás és nagyjavítás a kifutópályán - a National Geographic Channel  REPTÉRÓRIÁS: DUBAI című nagysikerű sorozatának második évada ismét a világ egyik legnagyobb légikikötője kulisszái mögé látogat!

Dubai

260 desztináció, 180 ezer utas naponta, 2,4 millió tonna áru évente… Ez csupán néhány szám a Dubai Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatban, melyet a világ legforgalmasabbjai közt tartanak számon a szakemberek. A gigantikus repülőtér zavartalan működését nem könnyű biztosítani: a 90 ezer fős személyzet megfeszülve dolgozik a folyamatos le- és felszállások garantálásán, és dolgukat a kábítószer-csempészek, az emberi hibák és a műszaki problémák csak tovább nehezítik.


A Nat Geo Reptéróriás: Dubai című nagysikerű sorozata új epizódokkal jelentkezik! Az új részekben ismerje meg, hogy milyen összehangolt és óramű-pontosságú munka kell ahhoz, hogy minden gép időben elinduljon, minden utas poggyásza a megfelelő gépre kerüljön, és minden járat biztonsággal célba érjen.

Az új évadban többek közt végigizgulhatjuk, amint a Repülőtéri Szolgálat emberei az idővel versenyt futva igyekeznek felkutatni egy eltűnt kisfiút, alig néhány perccel a gépe indulása előtt – a vezetők nehéz döntés elé kerülnek minden ilyen esetben, mert egy repülőgép visszatartása további késéseket okozhat világszerte, s rengeteg bosszúságot az átszálló utasok számára. A repülőtér által fogadott évi 66 millió utas a vámtisztek tudását is szélsőségesen próbára teszi: a nagy tapasztalatú szakemberek minden gyanúsan viselkedő utas poggyászát átvizsgálják, s a csomagokból olykor rekord értékű drogfogások kerülnek elő – ilyen például az a 24 kilogrammnyi heroinszállítmány, melyre az egyik epizódban a kamerák jelenlétében bukkannak rá a dubai vámtisztek.    

A repülőtér mérnökcsapata szintén napi 24 órás ügyeletet tart, hisz bármikor riaszthatják őket egy repülőgéphez. Feladataik a meghibásodott szelepek kijavításától a fedélzeti tüzek eloltásán át egészen a repedt szélvédők kicseréléséig terjed, s sok idejük nincs a munkára, mert a járatoknak percre pontosan, menetrend szerint indulniuk kell. És akkor még nem beszéltünk a futópályák karbantartóikról, akiknek 80 nap alatt kell elvégezniük a futópályák teljes átvizsgálását és nagyjavítását – az építkezéssel járó korlátozásokkal tovább nehezítve a légiirányítók dolgát, akiket az óránkénti 38 le- és felszállás amúgy is alig megoldható feladat elé állít.
A repülőtér kulisszái mögé most a nézők is bepillanthatnak. A Reptéróriás: Dubai II. sorozatot december 4-től csütörtök esténként 21 órakor vetíti a NatGeo.

A decemberi epizódok tartalmából:

Első rész
George Perkins légiirányítónak valóra válik a legrosszabb rémálma: egy repülőgépnek elromlik a hajtóműve, és azonnali különleges leszállási engedélyt kér az éjszakai csúcsforgalom közepén. Jumah Al-Mazrooie tüzetes vizsgálatnak veti alá a futópályákat, és döbbenten veszi tudomásul, hogy a betoncsíkok tele vannak homokkal és még az ipari kamerák se működnek. Két utasról pedig kiderül, hogy rosszban sántikálnak: a vámtisztek élő kígyókat, ill. 14 kiló heroint találnak a bőröndjükben.
Bemutató: 2014. december 4-én, csütörtökön este 9-kor – National Geographic Channel

Második rész
Tűzoltók rohannak meg egy utasokkal teli Being 777-est, mely füstölő futóművekkel ért földet; egy apának elvész a kisfia a világ legnagyobb repülőterén, alig néhány perccel a gépük felszállása előtt; a VIP-váró személyzete izgatottan várja a futball-legenda Pelét; és a légikikötő mérnökcsapata megkezdi egy hatalmas építkezés előkészületeit, mely könnyen veszélybe sodorhatja a repülőtér működését és reputációját…
Bemutató: 2014. december 11-én, csütörtökön este 9-kor – National Geographic Channel

Harmadik rész
A reptér 80 napos, egymilliárd dolláros futópálya-korszerűsítése során egy új Boeing 777-es parkolót is kialakítanak a mérnökök – a baj csak az, hogy jelentős szintkülönbség választja el a reptér többi részétől. A vámtisztek öt nagy csomagot találnak elrejtve az egyik utas poggyászában – ha a bennük lévő porról kiderül, hogy heroin, a legnagyobb dubaji fogásról van szó az elmúlt tíz évben. Andy Tetley mérnököt egy repülőgéphez riasztják, melynek meghibásodott a légkondicionáló berendezése, ezért 43 Celsius fokos hőség uralkodik odabenn – Andynek csupán néhány órája van a baj elhárítására, mert a gépnek hamarosan indulnia kell.
Bemutató: 2014. december 18-án, csütörtökön este 9-kor – National Geographic Channel

Negyedik rész
Évi 344 ezer járatával és 66 millió utasával a Dubai Nemzetközi Repülőtér a világ harmadik legforgalmasabb nemzetközi légikikötője. De miként lehet egy ekkora gépezetet éjjel-nappal, a hét minden napján mozgásban tartani? Az epizód erről mesél újabb izgalmas történeteket…
Bemutató: 2014. december 25-én, csütörtökön este 9-kor – National Geographic Channel


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Dubai National Geographic Channel MinDig TV Extra Reptéróriás: Dubai

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr656890119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása