Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Tíz érdekesség Sylvester Stallonéról

2014.11.14. 15:19 MinDig TV Extra


A Rocky-sorozat, amely világhírnevet hozott Sylvester Stallonénak 1976-ban indult hódító útjára, és mára igazi klasszikussá vált. A Rocky filmeket most a rajongók nagy örömére újra műsorra tűzi a FOX. Összeszedtünk néhány érdekességet a főszereplőről, a világ egyik legismertebb akciófilm-színészéről.

Sylvester Stallone

1. Stallone gyerekkorában is rajongott a szuperhősökért, és többször csak úgy volt hajlandó iskolába menni, hogy szuperhős jelmezt vett az egyenruhája alá. Egyszer egy esernyővel a kezében megkísérelt kirepülni a szobája ablakán – az akcióban szerencsére „csak” a kulcscsontja tört el.
2. A testépítéssel már tinédzserként elkezdett foglalkozni, de miután drága súlyzókra és sporteszközökre nem volt pénze, így egy közeli roncstelepről hatalmas autóalkatrészeket szerzett be, és azokkal kezdett el gyakorlatokat végezni.
3. Erőszakos és antiszociális viselkedéséért (pl. hogy nyilakkal lövöldözött az ablakból) 13 éves koráig 14 iskolából zárták ki.
4. A tanulás és a tudományok nem igazán érdekelték, szülei azonban ragaszkodtak hozzá, hogy folytassa tanulmányait. Végül találtak számára egy megfelelő főiskolát, és sportösztöndíjjal Svájcba került.
5. A svájci iskolában szerepelt Arthur Miller: Az ügynök halála című drámájában. Érdeklődése ezután fordult a színészet felé, és mikor visszatért az Egyesült Államokba, a Miami Egyetemen kezdett el dráma képzésre járni.
6. Amíg színészi karrierje beindításán fáradozott, kényszerből mindenféle idénymunkát elvállalt: dolgozott fodrászként, jegyszedőként, és oroszlánketrec-takarítóként is a New York-i Cental Park Állatkertben.
7. Stallone 1975-ben Muhammad Ali és Chuck Wepner bokszmeccse után írta meg a Rocky forgatókönyvét, mindössze 3 nap leforgása alatt. Bár a forgatókönyvet Irwin Winkler és Robert Chartoff rendező-producerek megvásárolták volna tőle, Stallone ragaszkodott hozzá, hogy ő játssza a főszerepet, ami aztán a világhírnevet is meghozta számára.  
8. Az alacsony költségvetésből készült Rocky című film hatalmas sikert, több mint 220 millió dollár bevételt, és 10 Oscar-díj jelölést hozott a készítőknek.
9. A Rocky-sorozat mind a hat alkotásának forgatókönyvét, majd később a Rambo-filmek forgatókönyveit is Stallone írta, és több alkotást rendezőként is jegyez.
10. A világhírű akcióhős munkásságát a megtisztelő „Action Star of the Millennium” díjjal is elismerték.

A Rocky-sorozatot novemberben és decemberben a FOX műsorán láthatjuk újra. További információk és vetítési időpontok: www.foxtv.hu/rocky


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: FOX Sylvester Stallone MinDig TV Extra Rocky-sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr546896613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása