Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Nagyvárosi dzsungel

2014.12.08. 10:50 MinDig TV Extra


Olykor nincs szükségünk repülőjegyre és túrabakancsra ahhoz, hogy az élővilág kellős közepén találjuk magunkat. A Nat GeoWild NAGYVÁROSI DZSUNGEL című háromrészes sorozatában Boone Smith nyomolvasó Chicagótól Canberráig olyan rendhagyó vadonokba látogat, melyeket az embertől hódítottak vissza a denevérek, a hiúzok, a páviánok és az elefántok…

pávián

„Vérengző leopárd az utcán!” „Vámpírok a híd alatt!” „A vadvilág visszafoglalja városainkat!” Manapság egyre több ilyen hangzatos szalagcímmel találkozni, ám a bulvárlapok cikkei ennél jobban ritkán mélyednek el a témában – szemben Boone Smith nyomolvasóval, aki lélegzetelállító kalandokra indul a Nat Geo Wild Nagyvárosi dzsungel című sorozatában. A nagymacskák becserkészésre szakosodott szakember ezúttal nem a Sziklás-hegység érintetlen rengetegeibe látogat, hanem egy olyan rendhagyó és meglepő vadonba, melyet az embertől hódítottak vissza az állatok. Boone az epizódokban csak kilép az ajtón, és máris az események közepén találja magát – az ablakunk mellett, a felhőkarcolók felett, a lábunk alatt. Bármerre járunk a Földön, egy új vadon van születőben – és nekünk csak két éles szemre van szükségünk a felfedezésére…

A Nagyvárosi dzsungel című sorozatot december 31-től szerdánként 18 órakor vetíti a NatGeo Wild!

Tudta ön? Tények, érdekességek a sorozat „állati betolakodóival” kapcsolatban:

Rőtfarkú ölyv (New York)
New York felett rőtfarkú ölyvek sokasága körözik zsákmányra éhesen. Az esetek többségében nem kell korgó gyomorral a fészkükre térniük, hisz egy egeret akár 10 emelet magasból is képesek észrevenni.
Az ölyvek 160 kilométeres óránkénti sebességgel zuhannak rá zsákmányukra.
A fiatal ölyvek kéthetente megduplázzák méretüket.

Prérifarkas (Chicago)
Míg húsz évvel ezelőtt a prérifarkasok még csak Chicago külvárosában jártak, az utóbbi időben már a belvárosban is feltűntek.
A becslések szerint jelenleg körülbelül kétezer prérifarkas él Chicago tágabb körzetében.
A városban lakó prérifarkasok hosszabb ideig élnek, mint a városon kívül vadászó társaik.

Skorpió (Las Vegas)
A Las Vegas körül nagy számban élő kéregskorpiók nem itt őshonosak, valószínűleg az ide telepített pálmafákkal kerültek a környékre. Hosszuk a 7-8 cm-t is elérheti.  

Denevér (Austin)
Austinban mexikói szelindekdenevérek sokasága él. A nyugati szelek kedvéért akár háromezer méteres magasságba is felszállnak, hogy a légáramlatok hátán tekintélyes – 100-150 kilométeres távolságba – repüljenek táplálkozni.
Másfél millió denevér körülbelül 15 tonna lepkét és bogarat képes felfalni egy éjszaka alatt.

Kóbor kutya (Moszkva)
A városvezetés minden erőfeszítése ellenére Moszkva külterületein kóbor kutyák ezrei csatangolnak az utcákon.
A kutyafalkák nagyban hasonlítanak a farkasfalkákhoz, a csoportok élén domináns hímek állnak.

Leopárd (Mumbai)
Bár Mumbai 15-ször sűrűbben lakott, mint New York, területén a jelek szerint állatoknak is jut hely: az elmúlt évtizedekben száznál is több embert támadott meg leopárd a városban.
Egy leopárd egy nap alatt 4-5 kg húst képes felfalni.
A mumbai leopárdok átlagosan 6-7 kilométert kóborolnak egy-egy zsákmány kedvéért.

Pávián és pingvin (Fokváros)
A medvepáviánok természetes élőhelye Dél-Afrikában annyira visszaszorult, hogy a majmok jobb híján az emberi településeken – pl. Fokvárosban – kénytelenek megtalálni számításaikat.
Dél-Afrikában szemmel láthatóan a pingvinek se tartanak az embertől: sok kolóniájuk lakott területen szaporodik és neveli fiókáit.

Háromujjú lajhár (Rio de Janeiro)
Rio de Janeiro a világ egyik legnagyobb városa, közepén egy hatalmas – Manhattan területének felét kitevő – közparkkal. Az itt élő lajhároknak szinte el se kell hagyniuk a fák koronaszintjét, mert olyan levelekkel táplálkoznak, melyekre egyetlen más állat se tart igényt.
A lajhárok túlélési stratégiája egyszerű: olyan kevés energiát fogyasztani, amilyen keveset csak lehetséges. Ennek jegyében mozgásuk szélsőségesen lassú, egy úttesten három perc alatt kelnek át.

Az epizódok tartalmából:

Betolakodók a belvárosban
Boone Smith ezúttal a világ legzsúfoltabb nagyvárosaiba látogat, ahol – anélkül, hogy tudnánk róla –halálos játszmák folynak vadászok és áldozataik között. A filmben a Nat Geo nézői által jól ismert nyomolvasó többek közt prérifarkasok után nyomoz Chicago utcáin… leopárdokat fog be indiai sikátorokban… és aláereszkedik egy hídról, hogy szemügyre vegyen egy hatalmas denevérkolóniát Austinban.
Bemutató: 2014. december 31-én, szerdán este 6-kor – Nat Geo Wild

Mozgalmas kertvárosok
A kertvárosok a nyugalom és mozdulatlanság szigeteiként élnek a képzeletünkben – a valóság azonban egészen más… Kanberrától a Kiawah-szigetig és Torontótól a Tahoe-tóig hiúzok, páviánok, ágyi poloskák és egyéb hívatlan látogatók borzolják a kedélyeket. Legyen tanúja, hogy a természet miként változtatja a teraszokat mozgalmas csatamezővé és a hálószobákat utódoktól nyüzsgő szaporodóhellyé!  
Bemutató: 2015. január 7-én, szerdán este 6-kor – Nat Geo Wild

Előretolt helyőrségek
Az ember immár a saját városain, falvain és farmvidékein is túlterjeszkedik. A vadon közepén újabb és újabb előretolt helyőrségeket hoz létre, és meg van lepődve, amikor a vidék őslakói nem hagyják harc nélkül kiebrudalni magukat… A filmben Boone Smith többek közt a zimbabwei Victoria Falls-ba is ellátogat, ahol rendszeresen elefántok borítják fel az utcák rendjét…
Bemutató: 2015. január 14-én, szerdán este 6-kor – Nat Geo Wild


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat pávián NatGeo Wild Nagyvárosi dzsungel

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr396966763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása