Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Évente több mint 13 ezer ember hal meg gyorshajtás miatt az USA-ban

2014.12.09. 09:50 MinDig TV Extra


Megdöbbentő statisztikák az Egyesült Államokból

A közlekedési szabálysértések a világ minden országában komoly problémát okoznak. Az Egyesült Államokban sokkoló statisztikákkal szembesülhetünk: az országban évente 40 millió alkalommal szabnak ki büntetést gyorshajtásért, az ebből az okból történő balesetek több mint 40 milliárd dolláros kárt okoznak, az autósokra kiszabott bírságok pedig megközelítik a 6,3 milliárd dollárt. A legszomorúbb azonban, hogy gyorshajtás miatt évente több mint 13 ezer ember veszti életét az USA-ban.

daniel_pink_1.jpg

A közlekedési szabálysértések terén az országban a másik nagy problémát a tiltott helyen való gyalogátkelés jelenti: átlagosan nyolc percenként sérül meg egy gyalogos a tilosban való átkelés miatt, és minden évben legalább 6000 ember veszti életét ugyanebből az okból.

A közúti balesetek jó része figyelmetlenségből vagy gondatlanságból történik, és a szabályok betartásával elkerülhető lenne – erre próbálja felhívni a figyelmet a fenti statisztikákat is közzétevő National Geographic Channel. A tévécsatorna megoldásokat is kínál a problémára Tömeg-kontroll című új sorozatában, amelyben többek között azt vizsgálják, hogyan és mivel motiválhatók az autósok és a gyalogosok a szabályok betartására.

A csatornán december 10-én induló sorozat egyéb témákat is feldolgoz, Daniel Pink író, viselkedéskutató segítségével. A szakértő rossz szokásaink hátterét vizsgálja, és érdekes kísérletek, valamint ügyes trükkök segítségével igyekszik rávenni az embereket arra, hogy változtassanak a rossz beidegződéseken. A sorozat a közúti szabálysértések mellett az alkoholfogyasztási szokásokat, a tömegben való viselkedést, és egyéb olyan hétköznapi helyzeteket is megvizsgál, amelyekben bár az emberek tudják, mi lenne a helyes, az esetek többségében mégsem ennek megfelelően reagálnak.  

A műsorról további érdekességeket és információkat az alábbi oldalon olvashat:  www.natgeotv.com/hu/tomeg-kontroll


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: gyorshajtás Egyesült Államok National Geographic Channel Tömeg-kontroll

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr246969251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása