Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Ételevolúció

2014.12.12. 09:12 MinDig TV Extra


Hétfőn este 11-kor új sorozat indul a NatGeón Ételevolúció címmel. A sorozat mindent elmond, amit tudni lehet az emberi táplálkozás történetéről, tudományos alapjairól és kultúrális vonatkozásairól.

Galéria >>>

50 évvel ezelőtt a forradalmi receptjeiről híres Julia Child feltűnt egy televíziós show-ban, hogy a szakácskönyvét népszerűsítse, és ezzel akaratlanul megteremtette egy új műfaj alapjait. Azóta – kis túlzással – Dunát lehet rekeszteni a különböző főzős műsorokkal és fakanalat forgató médiaszemélyiségekkel, sőt immár olyan tematikus csatornák is léteznek, melyek kizárólag a gasztronómiának szentelik műsoridejüket. Mindezek ellenére eddig egyetlen olyan műsor se született, mely átfogó képet adott volna az emberi táplálkozás történetéről – arról, hogy mikor mit ettünk… hogy melyik korban miért azt ettük, amit ettünk… és hogy a táplálkozásunk és a táplálékunk előállításával kapcsolatos tevékenységünk miként alakította át az életünket, a környezetünket – és végső soron saját magunkat…

Most azonban a National Geographic Channel Ételevolúció című sorozata megkísérli betölteni ezt az űrt. A hat epizód mindent elmond a táplálkozásunk történetéről attól a pillanattól kezdve, hogy az ősember először tűzre dobott egy darab nyers húst, egészen addig a korig, amikor laboránsok sokasága dolgozik azon, hogy a hipermarketekben árult burgonyaszirom még ropogósabb és ellenállhatatlanabb ízű legyen. És ami talán még fontosabb: a közel 70 szakácsot, táplálkozási szakértőt, ételtudóst és gasztronómiai szakírót meginterjúvoló műsorból az is kiderül, hogy a sok ezer éves szakadatlan “ételevolúció” milyen hatást gyakorolt az emberi civilizációkra és kultúrákra a Föld különböző tájain.


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: National Geographic Channel MinDig TV Extra NatGeó Ételevolúció

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr366976961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása