Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Maxi- és minisorozatok históriája

2015.02.06. 08:59 MinDig TV Extra


Szombaton 16 órától – a Sport2-n 15:30-tól, félórás felvezetéssel – az idényben hatodszor csap össze a két madridi óriás, az Atlético és a Real, ezúttal az előbbi otthonában, a Vicente Celderón Stadionban.

Fotó: EUROPRESS/AFP

Az elmúlt másfél évtizedben rövidebb-hosszabb szériák váltották egymást a madridi derbi históriájában. 2000 tavaszától 2013 májusáig a Real döntő fölényben volt az Atléticóval szemben: 22 bajnoki és 2 Copa del Rey-találkozón maradt veretlen a királyi gárda a matracosokkal szemben. Ezt a szuperszériát a 2013. május 17-i valenciai kupadöntő zárta le, amelyet az akkor már Diego Simeone vezete Atleti 1–1-es normál játékidő után a hosszabbítás 8. percében szerzett Miranda-fejes góllal tört meg.

A 2013–14-es futballév egy Atlético-sikerrel kezdődött: Diego Costa góljával nyert a (későbbi bajnok) a Bernabéuban, de az idény további négy találkozóján, már tavasszal nem termett babér Simeone fiainak: a kupában kettős győzelemmel (2–0, 3–0) vette az elődöntő akadályát a Real , a Ligában 2–2-re végzett a Vicente Calderónban, s ami a legfájóbb a colchonerók híveinek, a lisszaboni BL-döntőn az utolsó előtti perces Sergio Ramos egyenlítő fejes után a hosszabbításban 4–1-re söpörtek a blancók, megszerezve a Décimát, a 10. BEK-/BL-győzelmüket.

A finálé azonban újabb töréspontot jelent. Ebben a  futballévben ugyanis ismét az Atlético ül felül a libikókán. A spanyol Szuperkupában idegenbeli 1–1 után hazai 1–0-val szerezte meg a trófeát még augusztusban (a mindent eldöntő gólt a friss szerzemény Mario Mandzukic szerezte), a bajnokságban Tiago (fejes...) és Arda Turan góljával, Ronaldo 11-esével szemben 2–1-re nyert a Bernabéuban, végül tavasszal a kupanyolcaddöntőben otthon 2–0-ra győzött, idegenben 2–2-re végzett az Atleti (utóbbin egy újabb "friss szerzemény", a hét és fél év után hazatérő Fernando Torres duplázott), azaz ismét felülkerekedett a Copa del Reyben, s most már ötmeccsesre növelte veretlen sorozatát a nagyobbik (értsd: eredményesebb) fővárosi együttes ellen.

Ezzel szemben áll egy másik, egy ötös (bajnoki) nyerősorozat, amelyet a Real épített fel legutóbbi bajnokijain, beleértve a szerda este nem kis nehézségek árán megszerzett Sevilla elleni győzelmet.

Azon a meccsen még nem léphetett pályára Cristiano Ronaldo, a 30. születésnapját ma (csütörtökön) ünneplő háromszoros aranylabdás világsztár eltiltása azonban lejárt, szombaton már pályára léphet a Vicente Calderónban. A matracosok szurkolói nem nagyon örülnek ennek, hiszen CR7 profi pályafutása során kétes értékű "dobogós" helyezést juttatott az Atletinek: csupábn a Sevilla ellen szerzett több gólt (18) profi pályafutása során, a második helyen "holtversenyben" a Getafével az Atlético áll, az ő kapujukba 15-15 alkalommal talált be a portugál. (A Barca "csak" a 4., 14 bekapott Ronaldo-góllal.)

Szóval, csak egyfajta eredmény éltetné tovább a Real (bajnoki győzelmi) és az Atlético (Real elleni veretleségi) sorozatát szombaton: a döntetlen. Amely eredménynek alighanem Katalóniában örülnének a legtöbben és a legjobban...

(Sport TV)

Szombaton a Sport2-n 15:30-tól kezdődő adásunkban közvetítjük az Atlético Madrid–Real Madrid bajnoki mérkőzést a Liga BBVA 22. fordulójából.


csatornák
Műsorújság >>


MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: MinDig TV Extra Atlético Madrid Real Madrid Sport2

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr237145727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása