Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Megrázó film készült Anne Frank életéről

2015.03.30. 09:49 MinDig TV Extra


Anne Frank a holokauszt hatmillió áldozatának egyike, világhírűvé vált naplója pedig a korszak egyik legmegdöbbentőbb alkotása, amely valós képet fest a történelem egyik legszörnyűbb időszakáról. A napló ugyanakkor nem tartalmazta Anne életének minden részletét...

Anne Frank – a holokauszt szemtanúja címmel készített dokumentumfilmet a National Geographic Channel, amely a naplóból kimaradt részeket tárja fel és meglepő alapossággal mutatja be Anne Frank történetét. A műsor hitelességét és autentikusságát többek közt archív filmfelvételek, korabeli fényképek, valamint olyan túlélőkkel készült interjúk biztosítják, akik gyerekkorukban személyesen ismerték Annét.

Egyikük, a ma 84 esztendős Nanette Konig 1941 októberében, egy speciális zsidóiskolában találkozott először Anne Frankkal. Ő így vall egykori barátnőjéről: „Kimondottan élénk, eleven lány volt. Imádott beszélni, a táraság közepe volt, és az egész osztállyal jó viszonyt ápolt. De azt hiszem, mind tisztában voltunk a helyzettel. Talán hamarabb nőttünk fel a kelleténél, ezért is kötődtek olyan szoros barátságok.”  Évekkel később Anne és Nanette a Bergen Belsen-i koncentrációs táborban ismét találkozott egymással; de akkor már csak egy magas kerítésen át beszélhettek egymással, és csupán reménykedhettek benne, hogy túlélik a háború borzalmait...

A műsor a gyerekkori barátokon kívül olyan náci parancsnokokat is bemutat, akik fontos szerepet játszottak Anne halálában. Többek közt megismerjük Karl Silberbauert, a Frank család letartóztatásával végződő razzia vezetőjét, valamint Josef Kramert, a Bergen Belsen-i koncentrációs tábor parancsnokát, akit közvetlen felelősség terhel több ezer zsidó haláláért.
A Frank családot – Ottót és Edithet, valamint két lányukat – letartóztatásuk után 1944 szeptemberében Auschwitz-ba szállították. A megérkezésüket követően őket és társaikat kegyetlen válogatási procedúrának vetették alá: elválasztották egymástól a nőket és a férfiakat, valamint a munkaképes és a munkaképtelen foglyokat –  utóbbiakra azonnali kivégzés várt. Csodálatos módon a család valamennyi tagja túlélte ezt a fázist, de Otto Frank soha többé nem látta élve a családját. Két kemény – kényszermunkával és éhezéssel töltött – hónap után Annét és Margotot a Bergen Belsen-i koncentrációs táborba szállították, ahol 1945 márciusában mindketten meghaltak – néhány héttel az előtt, hogy az angolok április 15-én felszabadították a tábort.

A történetről megrázó filmet forgatott a NatGeo, amely a náci rezsim legsötétebb időszakát mutatja be egy zsidó lány tragikus történetén keresztül. Az Anne Frank - a holokauszt szemtanúja című filmet március 31-én, kedden 21 órakor láthatják a nézők a National Geographic Channel műsorán.

További információk >>

A National Geographic csatorna elérhető a MinDig TV Extra családi csomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: holokauszt dokumentumfilm National Geographic Channel Anne Frank

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr297319172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása