Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Magyaros lengyel csapat nemzetközi vizeken

2015.11.05. 10:54 MinDig TV Extra


Lech Poznan – Fiorentina; Európa-liga mérkőzés csütörtökön, 20.50 perctől az RTLII-n.

Mi magyarok sajnos már hozzászoktunk az elmúlt években, hogy egy-egy kivételtől eltekintve nélkülünk rendezik a nemzetközi labdarúgó kupák küzdelmeit. Nem tudunk mást tenni, külföldi kedvencet keresünk. Az Európa-liga mostani csoportkörében viszont van egy csapat, melyet az aktuális favorit mellé biztosan kiválasztott minden magyar szurkoló. Ez az együttes a három honfitársunkkal a soraiban küzdő lengyel Lech Poznan.

europa_liga.jpg(uefa.com)

Poznan gazdag történelmi múltja ellenére sem kifejezetten ismert lengyel település, még akkor sem, ha nem egy aprócska városról beszélünk. De most sem a helyi kulturális nevezetességekkel foglakozunk, bár az sem elhanyagolható, hogy ez Lengyelország ötödik legnépesebb városa, ahol a legrégibb lengyel templomban (Szent Péter és Pál katedrális) nyugszanak az első lengyel uralkodók.
 
A Lech Poznant 1922-ben alapították; hétszeres lengyel bajnok, jelenleg címvédő. A csapat a '90-es éveket követően 2010-ben vált újra tényezővé a bajnokságban. A mostani idény elején nagyon beragadtak a rajtnál, így jelenleg az utolsó előtti helyen állnak. Amilyen gyatrán szerepelnek odahaza, annyira elégedettek lehetnek a nemzetközi teljesítményükkel: a Bajnokok Ligájában indították az idényt, ám ott a svájci Basel ellen elvéreztek, így átkerültek az Európa-liga selejtezőjébe. Nekik is „köszönhetjük,” hogy ezúttal sincs magyar csapat az Európa-liga főtábláján, hiszen a csoportkörért rendezett párharcban oda-vissza megverték a magyar bajnok Videotont úgy, hogy gólt sem kaptak…

Három magyar játékos, a válogatott kerettag Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő, valamint Holman Dávid így hétről hétre az egyik legrangosabb nemzetközi kupasorozatban szerepelhet. Az élet pedig úgy hozta számukra, hogy a csoportkörben visszavághatnak a Bajnokok Ligájától szintén búcsúzó svájci FC Baselnek (az első meccsen nem sikerült), összefutnak a magyar klubcsapatot legutóbb európai kupa csoportkörébe (2012, Videoton) vezető Paulo Sousa jelenlegi együttesével, az olasz Fiorentinával, valamint megmérkőznek egy portugál gárdával is. A firenzei lilákat két hete idegenben verték, három magyarral a fedélzeten, ráadásul a válogatott Lovrencsics gólpasszt is adott a találkozón.

A Lech Poznan számára nem ismeretlen a jó nemzetközi kupaszereplés. A 2008/09-es idényben az akkor még UEFA-kupa néven futó sorozat csoportköréből túllépve, a legjobb 32 között estek ki, majd a 2010/11-es szezonban, az Európa-liga csoportkörébe jutottak. Ha már odakerültek, kiejtették az olasz Juventust (két döntetlennel), az osztrák Red Bull Salzburg ellen oda-vissza nyertek. A jelenleg a Bajnokok Ligájában szereplő Manchester Cityvel kéz a kézben jutottak tovább, miután mindkét csapat hozta az egymás elleni hazai mérkőzését. Az egyenes kieséses szakaszban a későbbi döntős portugál Braga jelentette a végállomást a Poznan számára.
 
A firenzei bravúrgyőzelem és a közelmúlt kiváló nemzetközi eredményei alapján nem túlzás kijelenteni, hogy a Fiorentina ellen csütörtökön pontszerzési eséllyel lép pályára a legmagyarosabb lengyel csapat.

Lech Poznan – Fiorentina Európa-liga mérkőzés csütörtökön, 20.50 perctől az RTLII-n.

A műsorvezető Világi Péter mellett két szakértő elemzi majd a látottakat. A közvetítés után egyórás összefoglaló látható a csatornán az Európa-liga teljes játéknapjáról 23.30 perctől.

Az RTL II elérhető a MinDig TV Extra alapcsomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: RTLII Fiorentina Lech Poznan Európa-liga

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr178052326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása