Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Hatalmas verseny hatalmas meglepetéssel

2015.11.24. 11:30 MinDig TV Extra


Kedd 17:00 | Eurosport
Síugrás: Világkupa, Klingenthal Németország . (78perc)

Daniel Andre Tande megszerezte élete első Világkupa győzelmét.

 A síugró Világkupa első egyéni versenyén az utóbbi két évhez hasonlóan ezúttal is meglepetés született. Tavalyelőtt Biegun őrült körülmények között győzött Klingenthalban, tavaly pedig Koudelka örülhetett az első helynek, de persze kettejük között hatalmas különbség, hogy a lengyel soha többé nem került a dobogó közelébe, míg Koudelka három további győzelmet szedett össze, és hetedik lett az összetettben.

siugras.jpg
Fel lehetne tenni a kérdést, hogy a 2015-16-os szezon első győztese, Daniel Andre Tande vajon melyik utat fogja bejárni, de róla már eddig is lehetett tudni, hogy nagy tehetség, hiszen volt már nyolcadik Világkupa versenyen, ráadásul megnyerte a nyári Kontinentális Kupa sorozatot, amivel extra kvótát szerzett Norvégiának, amit természetesen ő maga töltött be.

Tande a két fő favorit, Peter Prevc és Freund között a második helyről várta a második ugrást, azok után, hogy az első sorozatban ő szállt a legmesszebbre (142 m). Az esélyek arra mutattak, hogy a két rutinos versenyző verni fogja őt, mert könnyen lehet, hogy a 21 éves norvég nem ugrik még egy olyan eszement nagyot, mint elsőre. Hát ugrott. Másodjára 140 és fél méterre szállt, amivel jócskán feladta a leckét Prevcnak, aki mindössze 4,1 pontot hozott vele szemben az első sorozatból, ami kevesebb, mint 2 és fél méternek felelt meg. Tehát bizony Prevctól is 140 körüli ugrás kellett, amit 138 méterrel abszolvált, de ez nem volt elég a sikerhez. Tande első győzelmének értékét növeli, hogy a tavalyi szezon két legjobbja remek formában versenyzett, és a második, illetve a harmadik helyet szerezték meg a norvég mögött.

Tovább a teljes cikkre
Buzás Gábor - Eurosport

Az Eurosport elérhető a MinDig TV Extra családi csomagjában, az Eurosport2 pedig a MinDig TV Extra AKTÍV+ csomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: Eurosport családi csomag Klingenthal Síugrás: Világkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr598104870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása