Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Ha tél, akkor alpesi sí! Ha alpesi sí, akkor Eurosport!

2015.11.27. 10:43 MinDig TV Extra


Decemberben teljes sebességbe kapcsol a FIS alpesi sí világkupa sorozat! Az első hétvégén még Észak-Amerikában versenyeznek a világ legjobbjai, köztük Miklós Edit, aki december 4-én és 5-én lesiklásban, 6-án pedig szuperóriás-műlesiklásban áll rajthoz a kanadai Lake Louise-ban, az új szezon első gyorsasági versenyein.

alpesi.jpg
Ugyanezeken a napokon a férfiak az idei világbajnokság helyszínén, Beaver Creekben versenyeznek, a két gyors számon kívül óriás-műlesiklásban, ahol a hazaiak kedvence, Ted Ligety címvédőként, és a szakági világkupa éllovasaként veheti fel sícipőjét.

Nem lesz sok idő a pihenésre az óceánon túli versenyeket követően, hiszen december 12-én és 13-án már az európai síterepeké a főszerep. Az elmaradt Levi-i versenyeket követően a skandináv alpesi sí rajongók Areban nézhetik meg kedvenceiket, ahol a hölgyek számára óriás-műlesikló és műlesikló versenyeket rendeznek.

Mindeközben az urak az Alpok egyik patinás központjában, Val d’Isere-ben versenyeznek, szintén a két technikai szám specialistái küzdhetnek a győzelmekért a 2009-es világbajnokság helyszínén.

A karácsony előtti utolsó hétvégén a női mezőny érkezik Val d’Isere-be, december 18-án a szezon első alpesi összetettjét rendezi a franciaországi helyszín, majd 19-én lesikló verseny következik. Rövid utazás után 20-án már Courchevelben áll rajthoz a mezőny, az óriás-műlesikló versenyen szinte minden nagy név ott lehet!

alpesi2.jpg
Mindeközben a férfiak Olaszországba hivatalosak, december 19-én jön az első európai lesiklás, a legendás Saslongon csak a legerősebbek maradhatnak a léceiken. 20-án jön a klasszikus óriás-műlesikló verseny Alta Badiában, a Gran Risa 53%-os lejtőjén azonban egy új versenyszám is debütál: a párhuzamos (vagy parallel) óriás-műlesiklás során a világ legjobbjai fej-fej mellett küzdhetnek a továbbjutásért!

Hogy legyen hova felkúszni a karácsonyi bejglinek a műlesikló specialistáknál is, arról a hagyományos Madonna di Campiglio-i szlalom gondoskodik, amely hosszabb kihagyás után került vissza ismét a világkupa programjába.

Az év utolsó versenyét ezúttal is Santa Caterinában rendezik a férfiaknak, a 2005-ben átadott síterep tavaly vette át a legendás Stelvio helyét a világkupában, és már első évében parádés versenyt hozott a két ünnep között, ahol az első 9 versenyző egy másodpercen belül ért célba.

A hölgyeknél a szokásos rotáció révén idén Lienz ad otthont a két ünnep közötti versenyeknek, ahol a kiszélesített óriás-műlesikló pálya még izgalmasabb versenyeket ígér, a műlesikló specialisták pedig az új célterületet ismerhetik meg!

Az Eurosport elérhető a MinDig TV Extra családi csomagjában, az Eurosport2 pedig a MinDig TV Extra AKTÍV+ csomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: lesiklás alpesi sí Eurosport Miklós Edit

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr718118216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása